Hoe werkt uw huis direct verkopen

De Huizenbank koopt huizen voor belegging ten behoeve van verhuur en ook voor directe doorverkoop. Uw huis zou daarom voor ons interessant kunnen zijn. Maar hoe werkt zelf uw huis verkopen?

Van belang is dat u het aanvraagformulier zo goed mogelijk invult, zodat wij uw aanvraag op basis van reële gegevens kunnen beoordelen. Vervolgens maakt onze makelaar/taxateur een afspraak met u om het huis te zien en de verdere gegevens van het huis te verkrijgen. Op basis van die gegevens kunnen wij bepalen of het huis aan onze eisen voldoet en zo ja een bod aan u uitbrengen.

Zonder de volgende gegevens kunnen wij ook tot een bod komen, echter dan duurt het iets langer dan wanneer de gegevens reeds door u ter inzage worden gegeven:

  • uw eigendomsbewijs, hierin staan de rechten en verplichtingen die overgaan op de koper
  • een bouwtekening
  • een (oud) taxatierapport
  • de recentste WOZ beschikking
  • eventuele gegevens van belang over verhuur, erfpacht, bodemverontreiniging, asbest, ondergrondse tanks, etc.


Op grond van ons bod besluit u vervolgens of u uw huis direct zelf wilt verkopen. Als uw besluit positief is, ontvangt u een concept koopakte (eventueel via email), zodat u deze kunt beoordelen. In de koopakte wordt alles wat we hebben afspreken helder vastgelegd. De kosten van overdracht (kosten koper) zijn voor onze rekening. Bij akkoord wordt de koopakte door beide partijen getekend: vanaf dat moment hebben we een rechtsgeldige koopovereenkomst.

Deze koopovereenkomst wordt bij een notaris gedeponeerd, waarna de notaris een concept leveringsakte maakt en een nota van afrekening. U geeft aan de notaris uw bankrekening op en de notaris maakt de koopsom aan u over. Mocht er een hypotheek op uw huis gevestigd zijn, dan regelt de notaris de betaling van het verschuldigde uit de koopsom. Het restant ontvangt u.

Wat als uw huis 'onder water staat'? Hiermee wordt bedoeld dat de restschuld hoger is dan de waarde.

Ook als uw hypotheek hoger is dan de koopsom, kunt u uw huis zelf verkopen aan De Huizenbank. U zult dan een bedrag moeten bijbetalen aan de notaris. Wellicht is het mogelijk om het tekort te financieren of te betrekken in de financieringsaanvraag van uw volgende huis. In het laatste geval kunt u een eventueel tekort tegen de gunstigste voorwaarden meefinancieren met uw nieuwe hypotheek.

De Huizenbank wil graag een transactie met u toevoegen aan de rij met zeer vele tevreden klanten die u voorgingen. Dus wilt u uw huis snel zelf verkopen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

In 3 stappen een bod op uw woning

1Aanvragen

Vul op het online aanvraagformulier de gegevens van uw woning in. Wees zo precies mogelijk, voor een snelle en reële beoordeling van uw aanvraag.

Naar het aanvraagformulier

2Snelle beoordeling

Onze makelaar / taxateur beoordeelt uw aanvraag. Vervolgens nemen we contact met u op. Indien uw woning geschikt blijkt, plannen we een inspectie.

3Gratis bod op uw woning

Na de bezichtiging ontvangt u snel een vrijblijvend bod op uw woning. Accepteert u het bod, dan zorgt De Huizenbank voor een vlotte afwikkeling via de notaris.

De Huizenbank. Direct zekerheid en geen bijkomende kosten.

Vlotte afwikkeling via de notaris van uw keuze. 100% Veilig en snel over uw geld beschikken.

Maak een vrijblijvende afspraak

Aarzelt u niet en neem vrijblijvend contact met ons op! U belt of mailt naar Ronald Zwolle Makelaars en vraagt naar rechtstreekse verkoop aan De Huizenbank. Ronald Zwolle heeft sinds vele jaren een uitstekende reputatie van betrouwbaarheid opgebouwd, welke u kunt verifiëren bij de diverse notarissen.

Dus wilt u snel uw huis verkopen? Zelf uw huis verkopen zonder makelaar? En bovendien uw huis gratis verkopen, zonder bijkomende kosten? De Huizenbank!

Voordelen van De Huizenbank

  • Direct zekerheid
  • U ontvangt een nettoprijs
  • U heeft gegarandeerde zekerheid over de verkoop en betaling van uw woning
  • Geen makelaars- of andere bijkomende kosten
  • De opleveringsdatum bepaalt u zelf

Uw huis snel verkopen?

Vul het aanvraagformulier in en ontvang snel een vrijblijvend bod op uw woning.

Naar het aanvraagformulier